Efter att ha ätit massor med godis och sötsaker vill man ha något fräscht som känns lite mer nyttigare. På påskafton bjöd jag på en passinsfruktscheesecake, så nu tänkte jag dela med mig av receptet, och jag rekomenderar verkligen denna tårta!:) 
 
Till botten behövs:
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl 
1 dl havregryn
 
Fyllning:
1-2 citroner, rivet skal + saft
1 1/2 strösocker 
2 dl crème fraiche 
2 ägg 
400 g philadelphia
2-3 gelatinblad
Botten
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samman smöret med de torra ingedienserna till en smulig deg och häll upp i en form med lösbartag kant.
2. Grädda botten i ugnen ca 20 minuter. Låt den kallna i formen. 
 
Fyllning
 
1. Pressa citronerna och riv skalet. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa upp vitorna till ett skum.
2. Koka upp crème fraiche och socker i en kastrull i 1 minut. Låt det svalna i en skål. 
3. Ta fram en buke och blanda i philadelphia, äggulor, citronskal, citronsaft och crème fraiche blandningen. 
4.Rör sedan i äggvitorna och blanda försiktigt ihop.
5. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i  några miuter. Smält dem i en kastrull på spisen och häll i dem i blandningen, lite i taget samtidigt som du vispar så det inte blir några klumar. 
6. Bred på smeten på kakbotten. Låt den stelna i kylen några timmar. 
 
Gröp ur några passionsfrukter och häll det på tårtan. :)
 
 
         
 
 

Kommentera

Publiceras ej