I helgen blev det kalas o självfallet var det jag som fick baka. Jag valde att göra macarons som jag tycker är väldigt kul att göra. Man får använda sin fantasi till utseende och smak och så måste man självfallet ha ett bra tålamod för de går inte att göra på tjugo minuter, haha.. Men iallafall, här har ni receptet som jag tycker ni borde göra och bjuda familjen på:
 
Du behöver;
Plåt med bakplåtspapper
Spritspåse
Elvisp
140 g äggvita (ca 4 ägg)
60 g strösocker
140 + 185 g florsocker
185 g mandelmjöl
Karamellfärg
 
1. Börja med att lägga  bakplåtspapper på plåtarna. (jag änvände 3 plåtar)
2. Vispa äggvitan riktigt hårt i en råstfri bunke för att undvika fett som kan vara i plastbunkarna.
3. Sikta sedan i strösockret och 140 g florsocker i äggvitan och vispa ytterligare 2 minuter. (sikta ner för att undvika klumpar.)
4.Blanda ihop mandelmjölet och 185 g florsocker i en bumke. Sikta sedan ner det i marängen. 
5. Vänd ihop smeten tills det blir en jämn smet. 
6. Tillsätt sedan karamellfärgen till önskad nyans. (vill du ha olika färger kan du hälla upp marängen i olika skålar och färga dem där.)
7.Fyll en spritspåse med marängen och spritsa ut rundrar till önskad stolek. jag gjorde först mallar med ett glas så jag fick macaronsen någorlunda jämna.)
8. Låt macaronsen ligga och torka 15- 30 minuter på plåten.
9. Sätt ugnen på 150 grader. Grädda macaronsen mitt i ugnen 12 minuter, ta ut dem och låt dem svalna på plåten.  Gör sedan valfri fyllning och sätt ihop dem två och två.
 
Mina fyllningar jag gjorde var:
Vit chokladkräm
100 g hackad vit choklad
3/4 dl grädde
25 g rumsvarmt smör
1/2 tsk vaniljsocker
skal från 1/2 citron 
 
1. Lägg chokladen i en skål. Koka upp grädden och häll sedan den på chokladen, rör tills all choklad smält. Låt svalna.
2. Vispa i smöret, lite i taget. Tillsätt sedan vaniljsockret och citronskalet.
3.Fyll en spritspåse med krämen. Lägg in krämen och låt den kallna. Spritsa sedan krämen på macaronsen.
 
Kokosfyllning
2 dl grädde
150 g hackad vit choklad
90 g kokos
 
1. Koka upp grädden i en kastrull. Rör i chokladen och rör till en jämn kräm. Tillsätt kokosen
2. Sätt grytan i kylen minst 2 timmar tills krämen tjocknat. Lägg ssedan imellan kakorna. 
 
Lycka till!
 
     
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej