Vem gillar inte bullar?! och vem gillar inte de när de är  nybakta med ett kallt glas mjölk, jag älskar det iallafall. Igår var jag i farten o bakade bullar så här kommer ett hederligt gamalt recept: 
 
Det som behövs för ca 45 bullar är:
150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1- 1 1/2 dl socker
2 msk kadermumma
ca 1,3 l mjöl
 
Granering:
uppvispat ägg
pärlsocker 
 
Smält matfettet i en kasrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. 
Lös upp jästen i en bunke i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet och sedan salt, socker, kadermumma och drygt 2/3 av mjölet.
 
Arbeta degen så den blir blank och smidig.  Strö lite mjöl ovanpå och låt jäsa med bakduk till dubbel stolek ca 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel. Bre på lite smör, strö lite socker och antingen kadermumma, kanel eller vaniljsocker. Vik rektangeln på hälften och skär remsor av degen. Ta en remsa och snurra till en snurra, lägg på en plåt. Låt sedan bullarna jäsa under duk ytterligare 30-40 minuter.
 
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och häll på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej