Detta receptet hittade jag i en bakbok hemma. Mamma älskar denna tårta så vi har haft den på alla möjliga kalas. Eftersom den är så god måste jag ju dela reeptet, så här kommer deet:
 
Kolabotten
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker              Blandas samman i en bunke
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten, grädda i ugnen ca 12 minuter i 200 grader.
 
Mousse
3 gelatinblad
1/2 dl outspädd svartvinbärssaft 
2 dl grädde
2 msk strösocker
2 dl matlagningsyoghurt
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur och smält i en gryta tillsammans med svartvinbärssaften.
Vispa grädden, blanda i gelatinet samt strösockret och matlagningsyoghurten. 
Lägg moussen på den kalla kolabotten och låt det stelna i kylskåpet. 
 
Topping
 
2 gelatinblad
1 dl outspädd svartvinbässaft 
2 msk creme de cassis, eller saft 
 
Blötlägg gelatinbladen. Värm de med 1 dl svartvinbärssaft och 2 msk creme de cassis och skeda över kakan näd den fått en konsistens som äggvita, vilket kan ta ett bra tag.