Igår kanelbullesnittar och idag Kanelbuller. Undra vad som kommer imorgon?..
Imorgon är deen goa dagen och för att förbereda dagen och att inte glöma det viktigaste kommer här ett recept på Roy fares Kanelbullar med sockerlag. Otroligt goda och hyfsat enkla att göra.
Så skynda dig att baka så de är färdiga tills imorgon:
Vetedeg
30 g jäst
2,5 dl mjölk
9,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
5 g kadermumma
1 dl strösocker
1 ägg
110 g rumsvarmt smör
ägg och pärlsocker till pensling
Sockerlag:
1 dl vatten
0,5 dl strösocker
1. Smula jästen i en bunke. Vär mjölken så den blir ljummen, häll den över jästen och rör tills jästen har löst sig.
2. Lägg i de resterande ingredienserna förutom smöret. Kör ihop degen långsamt, när degen gått ihop ökar du tempot och lägger i smöret, litei taget. Kör degen 5-10 minuter i matberedare.
3. Lägg på en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
4. Strö lätt lite mjöl på bakbordet och kavla degen 3-4 mm tjock. Bre på smör, socker och kanel. vik degen dubbel och skär remsor i valfri storlek. Tvinna bullarna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk ca 1 timme.
5. Blanda under tiden bullarna jäser vatten och socker i en kastrull. Koka upp och rör om tills alla sockerkristtar lösts upp. Ta bort från plattan.
6. Sätt ugnen på 190 grader varmluft. Pänsla bullarna med ägg och pärlsocker. Grädda plåtarna i 9-11 minuter.
Nu när du har varmluft så kan du köra två plåtar på samma gång.
7. Precis när du har tagit ut bullarna pänslar du på sockerlagen. >Detta görs för att bullarna får en fin glans och behåller sin saftighet.
Lycka till och NJUT!




Kommentera