Alltså vaniljhjärtan, hur gott är inte det liksom?! nybakta eller ej, lika goda ändå. Igår bakade jag vaniljhjärtan för första gången faktiskt, men om jag får säga det själv så blev de otroligt goda. Eftersom de blev så otroligt goda måste jag ju dela med mig av receptet så du kan göra dem..:)
 
                                                          ca 14 st
 
Mördeg:
200 g kylskåpskallt smör
1 1/2 dl florsocker
5 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 ägg
 
Vaniljsås:
2 1/2 msk srösocker
1 msk maizena majsstärkelse
2 äggulor
1/2 vaniljstång
1 1/2 dl mjölk 
1 msk rumsvarmt smör
 
Mördeg:
1. Kör ihop smör, florsocker, vetemjöl, salt och ägg till en deg i en matberedare. 
Lägg degen på en tallrik i kylskåpet minst 30 minuter.
 
Vaniljkräm:
2. Blanda strösocker och maizena i en kastrull. Rör ner äggulorna. Skrapa ur vaniljstången och lägg ner frön och den urskrapade stången i kastrullen. Tillsätt mjölken och värm upp blandningen på medelhög värme. 
3. Låt krämen sjuda försiktigt under omrörning och dra kastrullen från plattan när krämen tjocknat lite. Ställ kastrullen i ett kalt vattenbad och vispa ner smöret, ta bort vaniljstången. Ställ kastrullen kastrulle kallt (jag brukar ställa min på verandan).
4. Smörj hjärtformarna tunt med lite smör och mjöla dem lite lätt. Ställ ut dem i en cirkel med lite avstånd på ett bakbord.
5. Kavla ut hälften av degen så den blir 2-3 mm tjock mellan två plastfoliebitar. Lägg degen försiktigt över formarna. Tryck försiktigt fast degen i formarna med hjälp av dina fingrar. 
6. Klicka i lite av din vaniljkkräm i varje form. Ställ formarna tätt och kavla ut resten av degen så som du gjorde innan. Lägg degen över formarna och kavla försiktigt lite så att degen fastnar mot formarna. 
7. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt och ställ formarna på den. Grädda formarna i ca 13 minuter. Stälp försiktigt upp dem och låt dem svalna. 
Pudra dem med lite florsocker vid servering, och de som blir över går enkelt att frysa.
 
 
 
     
 
 
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej