Jättelängesedan jag bakade. Har liksom inte hunnit. Jobb, vänner och solen har tagit all tid. Men igår fick jag en beställning tills morgon så då fick jag fixa lite deg. Blandannat bakade jag frallor. Det är smidigt med frallor eftersom det blir ganska många av degen.
Så har du tid och vill ha mycket bröd på en gång så du slipper köpa? då tycker jag att du ska baka dessa:
recept kommer här:
För ca 24 st.
50 g jäst
50 gr smör
5 dl mjölk el. vatten
1 ½ tsk salt
2 msk sirap
2-3 dl solroskärnor
ca 13 dl mjöl. Jag tog vetekli, grahamsmjöl och rågsikt.
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och häll sedan i mjölken. Värm till 37 grader.
Häll degvätskan över jästen och blanda så det löses upp.
Tillsätt salt, sirap, solroskärnor och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den blir smidig. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter.
Ta upp och arbeta degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till lagom tjoklek, ca 1 cm.
Ta fram en mugg och mät ut mått.
Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda frallorna ca 10 minuter, tills de fått en fin färg.
Låt svalna på galler under bakduk.


Kommentera