Den allra klassiska sommarsmaken säger nog alla är jordgubbar. Deras saftiga smak är så god.!
Men rabarber är ju minst lika somrig. Man kan göra rabarbersaft, paj, tårta, kakor, ja allt möjligt.
Förr om  åren har vi inte alls haft mycket rabarber, de har varit taniga och inte blivit många så jag har inte kunnat baka så mycket med rabarber.. Men förra året flyttade vi de till ett annat land så nu har jag kunnat baka med rabarber!:) 
Så varför inte ta vara på vad naturen ger oss o baka en kaka? Denna gång bakade jag rabarbertorska, enkel och smidig.
 
Recept:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
300 g smält smör
4-6 rabarber
 
Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i resten och häll i en långpanna.
Grädda i 175 grader ca 30 minuter.
Låt kakan svalna och skär i rutor.
Det går även att göra kakan i en rund form och äta med vaniljsås. :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej