Hösten börjar komma, Löven får sina härliga färger och faller sakta mot marken. Men så även kanelbullens dag. Här ett recept på kanelbullesnittar som är som kanelbullar fast en hård kaka. Otroligt goda och mycket enklare att baka.
Kanelbullens dag på onsdag, så börja baka dessa kanelbullesnittar redan nu så du har de färdiga. Så nu kör vi:
Till fyra längder:
150 g Smör, rumsvarmt ( har du glömt att ta ur det i kylen i tid? Ingen fara, då är det bara att riva smöret med ett 1.0 dl Strösocker rivgärn så går det supersnabbt tills det blir snabbt)
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
2.0 tsk Kardemumma, malen
2.0 tsk Kanel, malen
+ Pärlsocker
+ 1 Ägg
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
2.0 tsk Kardemumma, malen
2.0 tsk Kanel, malen
+ Pärlsocker
+ 1 Ägg
Förbered en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg. Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till en aning.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.



Kommentera