Nu börjar rabarberna äntligen bli stora så men kan göra något gott med dem. 
Denna rabarbertårta åt vi på min konfirmation där den var väldigt uppskattad. 
Dock hann jag inte ta något bra kort så ni får nöja er med ett dåligt..
Men nästa gång jag bakar lovar jag att jag tar mer bilder under själva bakningen. 
 
Blanda smeten i en kastrull, lite disk och enkelt att göra. 
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g rabarber
1 tsk potatismjöl
100 g mandelmassa
florsocker till granering
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i kastrullen. Ta den ifrån värmen och rör ner socker, ägg ,vetemjöl och bakpulver. 
Bre ut meten i formen. Skär rabarben i tunna bitar. Blanda den med potatismjölet i en skål. Lägg rabarberna på smeten. Grovriv mandelmassan ovanpå kakan, och grädda kakan i mitten av ugnen 25 - 30 minuter.
Ta ut kakan och ät den direkt eller låt den svalna. Sikta över lite florsocker innan servering. 
Om du vill ha en saftigare kaka kan du ta lite mer rabarber. 
Ät kakan som den är eller med vispad grädde som är väldigt gott. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej