Bröd, något som alltid går här hemma. Både enkelt och roligt att baka:) Igår bakade jag lite bröd och här kommer ett recept på frallor. 
 
Ca 20 stycken
 
Ingredienser:
2 dl vetekross
4 dl vatten
50 gr smör 
3 dl kall mjölk
50 gr jäst
2 msk sirap
1/2 msk salt
ca 1,2 liter vetemjöl (går att ta något annat med)
 
Koka ihop vatten och vetekross till en gröt i en kastrull.
Låt den sedan sjuda på svag värme ca 5 minuter.
Ta kastrullen från värmen och blanda i smöret. Låt det smälta.
Tillsätt den kalla mjölken och kontrollera att röran nu har 37 grader i temperatur. 
Smula i jästen i en bunke. Tillsätt sedan sirapen.
Häll på "gröten" och rör om tills jästen löst sig. Häll sedan på saltet. 
Tillsätt mjölet, lite i taget, tills du får en ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk minst 30 minuter.
 
Häl degen på mjölat bakbord. Degen ska fortfarande vara ganska lös så mjöla dina händer och sätt ugnen på 225 grader.
Låt bröden jäsa ca 30 minuter.
 
Grädda bröden i ugnen ca 10 minuter.
 
Lycka till!