Skogsbärsmoussetårta- min absoluta nya favorit, En tårta som verkligen borde testas. Enkel att göra, och den ska vara i kylen 6 timmar så det går utmärkt att göra dagen innan. Här är receptet.
Mörk chokladbottem:
120 g smör 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund springform med
150 g 70% choklad bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull. Lägg i 2 ägg chokladen och rör tills det har smält.
1 1.5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker 2. Vispa ihop ägg och soker i en bunke. Rör i 1 1.5 dl vetemjöl chokladsmeten.
3. Blanda vaniljsocker och mjöl i en bunke och rör i det i äggsmeten.
4. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 20- 25 minuter.
Låt den svalna i formen.
Moussen:
5 gelatinblad
4 äggulor
2 dl florsocker
100 g hallon 1. Lägg gelatinbladen kallt vatten i 3- 5 150 g blåbär minuter. 150 g björnbär
skal från lime 2. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt.
3 1.5 dl grädde
bär till dekoration 3. Koka upp bären tillsammans med limeskaltet i en kastrull till en puré ca 5 minuter. Passera genom en sil.
4. Vispa grädden tills den börjar bilda toppar och blanda ner bärpurèn.
5. Häll moussen på chokladbotten. Banka formen lätt mot bordet så luftbubblorna försvinner.
Täck formen med en plastpåse och ställ i kylen minst 6 timmar.
Dekorera med valfria bär.

