Nu har hösten vart här ett tag och träden börjar få sina vackra höstfärger. När hösten kommer brukar även frukten mogna. Men vad har hänt i år?, massa päron men inte alls många äpplen.. Jaja, detta recept jag tänkte dela med mig av som jag såg hos @bakamedfrida är lika gott med päron som äpplen. Glass eller vaniljsås. Och tänk, en päronpaj på endast 5 minuter, utan ugn och utan mjöl, är det ens möjlig? men iallafall, Nu börjar vi:
Till ca. 3 portioner behöver du:
3-4 päron/ äpplen
40-50 gr smör Ju mer smör, desto mer saftigare
1 dl socker Jag tog strösocker och rörsocker, men ta vad du vill
1 tsk kadermumma
2 tsk kanel
en klick sirap
3 digestivekex
1. Börja med och ta fram en stekpanna. Skär din fruk till önskad storlek, med eller utan skal, välj själv.
Lägg smöret och värm upp, jag lät mitt brynas en stund så frukten blev mjuk.
2. Stäng av plattan och blanda i kanel, kadermumma, socker och sirap.
Skär sönder digestivekexen till önskad storlek. Lägg i kexen stekpannan om du vill, eller lägg sedan uppepå när du lagt upp i glas.
3. Ät tillsammans med vaniljsås, glass eller valfia bär.
Avnjut med kärlek,
Lycka till,


